Εσπεριδοειδή και Ελαιόδενδρα

Εσπεριδοειδή και Ελαιόδενδρα

Η περίοδος φύτευσης δένδρων ξεκινάει με εσπεριδοειδή και ελαιόδενδρα. Εμβολιασμένα φυτά 1,5-2 ετών σε όλες τις ποικιλίες.

Ελιές επιτραπέζιες όπως καλαμών, χαλκιδικής, αμφίσσης, ισπανική, θρούμπα και μαμούθ αλλά και για λάδι όπως κορωνέικη, μανάκι, μεγάρων, αθηνολιά, πατρινολιά και πολλές άλλες ποικιλίες.

Όσον αφορά τα εσπεριδοειδή είναι διαθέσιμα στο κατάστημα μας όλα τα δένδρα σε πολλές και διάφορες ποικιλίες. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Λεμονιές πολύφορες, πορτοκαλιές όπως ναβελίνα, βαλέντσια, μέρλιν, σανγκουίνι, κ.α., μανταρινιές όπως κλημεντίνη, χιώτικο, σατσούμα, nova, ορτάνικ, πέιτζ, κ.α., λάιμ, γκρέηπ-φρούτ κόκκινο και κίτρινο, φράπα, κίτρο, περγαμότο, κουμ-κουάτ και οποιαδήποτε άλλη ποικιλία που μπορεί να θέλετε.

Όλα τα ελαιόδενδρα και εσπεριδοειδή φυτεύονται είτε σε κήπο είτε σε γλάστρα χωρίς ιδιαίτερα μεγάλες απαιτήσεις στην καλλιέργεια τους. Παρόλα αυτά για όποιον επιθυμεί συγκεκριμένη ποικιλία για γλάστρα υπάρχουν οι διακοσμητικές ελιές (συνήθως μικρόκαρπες) όπως και τα νάνα εσπεριδοειδή δένδρα διαθέσιμα σε λεμονιά, πορτοκαλιά και μανταρινιά σε δύο μεγέθη, 1-1,5 έτους και 4-5 ετών διαμορφωμένα και με καρπό.

 

 

Leave Comment :