Χαρούμενα Χριστούγεννα

Χαρούμενα Χριστούγεννα !!

Αλεξανδρινά ή Ποϊνσέτιες σε χρώμα κόκκινο γιορτινό για να στολίσετε τους χώρους σας για χαρούμενα Χριστούγεννα. Έχουμε επιλέξει για εσάς σε όλα τα μεγέθη μία τεράστια ποικιλία από Αλεξανδρινά άριστης ποιότητας και χρωματισμού, που θα ομορφύνουν κάθε γωνιά του σπιτιού, του καταστήματος, του γραφείου, του ξενοδοχείου, της επιχείρησής σας.

Μερικά μυστικά για τη συντήρησή τους: σε εσωτερικούς χώρους επιλέγουμε το πιο φωτεινό σημείο και τοποθετούμε τη γλάστρα σε ένα ωραίο κασπό, χωρίς να το μεταφυτεύσουμε. Δεν τοποθετούμε το φυτό κοντά σε εστίες θέρμανσης, καλοριφέρ, τζάκι, air condition. Ποτίζουμε μία φορά την εβδομάδα, χορταστικά (ανάλογα το μέγεθος της γλάστρας και η ποσότητα του νερού). Κάποιες ποικιλίες Αλεξανδρινών είναι πολυετή φυτά με ανάπτυξη μεγάλου θάμνου-δένδρου. Αρχές άνοιξης μεταφυτεύουμε το φυτό έξω, σε γλάστρα ή κήπο (μόνο σε ζεστές περιοχές της Ελλάδας, που δεν έχουμε παγετούς και χιόνια) σε απάγκιο μέρος από τον βοριά και γενικότερα δυνατά ρεύματα αέρα. Δεν χρειάζονται όλη μέρα ήλιο άρα μπορούμε να το τοποθετήσουμε σε ένα ημισκιερό σημείο.

Εάν θέλετε να στολίσετε εξωτερικά τον χώρο σας ή την είσοδο του, πρέπει εκτός από τα προηγούμενα, να προσέξετε τις δυνατές βροχές της εποχής.

Για τη σωστή ανάπτυξη και διατήρηση τους, λιπαίνουμε τα φυτά με ισορροπημένο υδατοδιαλυτό λίπασμα (Ν-Ρ-Κ) και χηλικό σίδηρο (για να μην κιτρινίζουν τα φύλλα). Για εχθρούς και ασθένειες (εάν κάτι προκύψει) υπάρχουν φυτοπροστατευτικά προϊόντα.

Τέλος τα ονόματα τους έχουν προκύψει: Αλεξανδρινό – αστέρι Χριστουγέννων από την καταγωγή τους την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και από το σχήμα των κόκκινων φύλλων που σχηματίζουν αστέρι. Ποϊνσέτια από τον Άγγλο “λόρδο” Poinset που έφερε στην Ευρώπη το φυτό από την Αλεξάνδρεια.

Leave Comment :